Snežna jama je odprta ob sobotah in nedeljah ter praznikih od začetka julija do konca avgusta. Glede na ugodne vremenske razmere so ogledi mogoči tudi  konec junija ter v septembru in oktobru.

Urnik ogledov:

Julij (sobota, nedelja): 9:00 11:00 13:00 15:00 17:00
Avgust (sobota, nedelja): 9:00 11:00 13:00 15:00 17:00

 

Ogledi bodo tudi še prva dva vikenda v septembru!

sobota, 03.09. in nedelja, 04.09. 2022 9:00 11:00 13:00 15:00
sobota, 10.09. in nedelja, 11.09. 2022 9:00 11:00 13:00 15:00  

 

Ogled jame je možen samo v spremstvu vodnika. Število obiskovalcev, ki skupaj z vodnikom obišče jamo je omejeno. Priporočamo, da pridete do jame vsaj 15 minut pred željeno uro ogleda. Za zaključene skupine je mogoč ogled tudi izven urnika po predhodnem dogovoru.

Pri ogledu jame vedno ni mogoče ohranjati priporočljive medsebojne razdalje (do 1,5 m) za preprečevanje širitve koronavirusa (COVID–19), zato priporočamo uporabo zaščitne maske za nos in usta. 

Če kažete bolezenske znake, kot so povišana telesna temperatura, kašelj, zadihanost ali imate dihalne težave, vas vljudno naprošamo, da z obiskom počakate in nas obiščete, ko boste ponovno zdravi. 

Hvala, ker skupaj z nami spoštujete ukrepe, zahteve in priporočila za varovanje zdravja, ki jih glede na epidemiološko stanje strokovno pripravlja in usmerja Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije.

dobro je vedeti

Uporabne informacije o vašem obisku Snežne jame – vse, kar morate vedeti od A do Ž.

Fizični napor

Po naših izkušnjah je za večino obiskovalcev najtežji del prav vhod oziroma spust v jamo, kjer se boste po kovinskih lestvah z ograjo spustili za 10 m. Skupno se boste do Ledene dvorane spustili kar za 40 m.

Obisk jame traja od 1,5 do 2 uri v zimskih temperaturah od 0 °C do 4 °C. Skupna pot je dolga približno 1300 m.

Otroci

Otrokom do 5 let starosti ne priporočamo ogleda jame oziroma prepuščamo odločitev staršem, da sami precenijo ali bodo njihovi malčki zmogli sorazmerno dolg pohod (1,5 do 2 uri) skozi hladno jamo (od 0 °C do 4 °C) in strm spust po kovinskih lestvah pri vhodu v jamo.

V kolikor se vam bodo malčki pridružili pri ogledu jame, prosim, poskrbite, da bodo toplo oblečeni in primerno obuti. Ne manjka naj tudi kapa in rokavice!

Topla oblačila in primerna obutev

Obisk jame traja od 1,5 do 2 uri v zimskih temperaturah od 0 °C do 4 °C. V Ledeni dvorani in na posameznih predelih je tudi nekaj ledu na poti, zato svetujemo:

  • toplo obleko (primerno za zimske razmere),
  • primerno pohodno obutev,
  • rokavice, ki jih potrebujete le v vhodnem delu jame na kovinskih stopniščih, ki vas vodijo v Ledeno dvorano.

Čas ogleda jame

Voden ogled jame traja približno 1,5 do 2 uri v zimskih razmerah.

Ogled jame ni mogoč s hišnimi ljubljenčki

Za hišne ljubljenčke, ki vas počakajo pred jamo so možni privezi, ni pa posebnih boksov, zato jih pred jamo pustite brez spremstva na lastno odgovornost.

Dostop žal ni mogoč vsakomur

Jama žal ni dostopna za gibalno ovirane obiskovalce na invalidskih vozičkih ali z drugimi težavami pri gibanju.

Ogleda jame ne priporočamo osebam s strahom pred zaprtimi prostori in strahom pred višino.

Vremenske razmere

Ogledi jame so v času sezone, od junija do oktobra, mogoči ob vsakem vremenu.

Od vremenskih razmer je odvisno tudi stanje ledu v jami. Ledeni steber v Ledeni dvorani je sezonskega značaja in nastane le ob ugodnih zimskih vremenskih razmerah.

Temperatura v jami je od 0 °C do 4 °C.